Distribuční logistika pro Rakousko

Distribuční logistika je důležitým článkem našeho logistického řetězce, neboť umožňuje finální doručení zboží ke koncovým zákazníkům. Vybudovali jsme efektivní a spolehlivou distribuční síť nejen na území České republiky a Slovenska. Zúročili jsme tyto více než dvacetileté zkušenosti a v rámci rozšiřování  služby, nyní můžeme nabídnout i pokrytí Rakouska.

Od roku 2023 naše distribuční logistika na základě potřeb našich klientů pokrývá celé Rakousko. Nyní nabízíme doručení zboží s mnoha synergickými efekty do všech míst i v této zemi.

Způsob a základní charakteristiky distribuční logistiky pro oblast Rakouska

Distribuce na rakouském území je realizována z našich distribučních center v Senci (34 000 paletových míst na ploše 31 000 m2).

DC Senec  leží přímo u dálnice D1, 20 km od Bratislavy a cca hodinu cesty od nejlidnatějších částí Rakouska – okolí Vídně.

DC Senec  je napojen na naši dopravní distribuční síť v ČR a SK a lze jej využít jako crossdock pro příjem zboží k distribuci, ale i pro běžné skladování zboží, což zrychlí jeho následnou distribuci.

Distribuční síť pro oblast Rakouska je obousměrná, tj. je možno ji použít nejen pro distribuci do Rakouska, ale i pro dopravu opačným směrem včetně reverzní logistiky pro vratné obaly apod.

Distribuce zboží je možná i v teplotních režimech a je vhodná i pro přepravu potravin.

Dodání zboží v režimu D+1.

Výměna informací přes EDI, API, Interface. Jsme schopni pomoci při nastavování propojení různých systémů zákazníka s naším rozhraním.

Zajištujeme administrativní úkony jako tisk dodacích listů, vystavení faktur, komunikace se zakaznikem apod.

Provádíme distribuci bez omezení objemů /kusy, kartóny, palety…/

Synergie distribuční logistiky s dalšími zákazníky (nejen v případě rakouské ditribuční sítě) přináší vysokou efektivitu a cenovou výhodnost všem zúčastněným stranám.

ESA logistika 2 distribution vehicles with 2 drivers
Distribuční logistika - sklad -  pikování zboží - příprava pro distribuci

Distribuční logistika pro Rakousko – pokrytí a síť X-docků

Základní pohyb zboží je prováděn páteřnímí linkami (denní převozy) mezi X-docky a sklady.  Tyto linky přepravují zboží obousměrně, ze skladu do X-docků zboží k distribuci, zpět vratné obaly a zboží od výrobců pro následné uskladnění, pickování a distribuci. X-docky jsou překladiště v nichž je zboží přeloženo na menší nákladní vozy k distribuci do koncových míst.

Dopravní distribuční služby -distibuční síť - suché a chlazené zboží_mapa s obrázky_legenda_denní převozy_X-dock_distribuce

Službu distribuční logistiky využívá řada zákazníků ESA logistika ve spojení s dopravními  a skladovými službami včetně VAS.

ESA logistika je členem globální logistické společnosti LOGISTEED, Ltd., což umožňuje poskytovat logistické služby nejen v rámci Evropy, ale i na dalších kontinentech.

Máte zájem o naše služby?

Kontaktujte nás!

Adresa: ESA s.r.o. , Oldřichova 158, 272 03  Kladno
Ostatní kontakty společnosti ESA logistika

Petr Jirotka
Transportation Manager

Mobil: +420 608 080 565
E-mail: jirotka.petr@esa-logistcs.eu