Naše aktivity začaly již v době založení společnosti ESA (1992) pravidelnými schůzkami našich řidičů. Zejména se stala pravidlem předvánoční setkání. Vzhledem k rozrůstající se skupině bylo třeba časem pravidelná setkání organizovat, zajišťovat rezervaci, občerstvení, zábavu apod. Tohoto úkolu se brilantně ujal Miroslav Fišera (zasloužilý Esák v důchodu).
Klub veteránů do té doby existoval pouze podle jména a v hlavách a srdcích jeho členů, a tak se stalo, že v roce 2013, kdy nás bylo zase o něco více (tak jako každý rok), jsme si slíbili, že založíme Veterán klub řidičů MKD ESA. S pomocí právního oddělení ESA jsme toho dosáhli, a v prosince 2014 klub skutečně založili. V tuto chváli má 32 členů, někteří se rozprchli do různých firem po celé České republice, 11 z nás jsou stále zaměstnanci ESA, jiní jsou již v důchodu, ale ESA nás všechny spojuje.
Chcete–li se o nás dozvědět více informací, můžete navštívit naše webové stránky: www.veteraniesa.eu

Pokud k nám chcete patřit, rádi Vás mezi sebou uvítáme. Základní podmínky přijetí nových členů jsou: pracovní poměr u společnosti ESA trvající alespoň 8 let a minimálně 1 milion najetých kilometrů. Nové členy volí členská schůze.

Jiří Roll (předeseda Veterán klubu řidičů MKD ESA, z.s.)