ESA logistika spolupracuje a podporuje Maappi. Jedná se o benefiční projekt, který motivuje další hendikepované jedince, aby si našli vlastní cestu a byli úspěšní navzdory svému handikepu. Tento truck bude v následujících 3️ letech jezdit po silnicích střední Evropy a vybízet k účasti na projektu Maappi.

Značka MAAPPI je zkratkou volně odkazující na slovní spojení Matěj Maluje Mapy. Matěj Hošek se narodil v roce 2004 s poruchou autistického spektra. Postupně vznikl nápad, že by se Matějem namalované dopravní mapy mohly stát motivem potisku materiálů.  Originální motivy se používají na oděvech, obuvi a dalších předmětech. Díky sociálním sítím se Matějova rodina o jeho vášeň podělila s celým světem.  Vznikl tak specializovaný e-shop s módními oděvními produkty, předměty i potravinami v designu dle Matějových map.

Podstatnou část zisku z těchto aktivit chce rodina investovat do zlepšení psychiatrické péče pro děti s poruchami autistického spektra a jejich dlouhodobého vzdělávání.

Podpora projektu MAAPPI doplňuje stávající portfolio aktivit společnosti ESA logistika a jejích zaměstnanců v oblasti společenské odpovědnosti, z nichž nejvýznamnější je dlouhodobá činnost Charitativního Fondu Zaměstnanců ESA logistika.